Satul Sîmbureni

October 13th, 2011 scris de Daniel M.

Ei bine dragilor astăzi vorbim dăspre Satul Sîmbureni! Daca este prima dată cand auzi de el, înseamnă că suntem pe drumul cel bun şi se fac eforturi disperate ca acesta să apară pe harta localităţilor din România.

Sâmbureni, ca oricare alt sat din România, este plin de tradiţie şi de oameni minunaţi. Dimineţile sunt pline de rouă şi de personaje care mai de care mai interesante. În prima săptamână a lunii Poşta din sat este mai animată ca niciodată! Pensiile, alocaţiile copiilor, copoanele’ aducatoare de bani sunt reprezentate de titulari care aşteaptă mai mult decăt nerăbdători ridicarea bănetului. Slavă Domnului că postaşiţa este femeie cu credinţă, altfel la atâta lumea adunată la oficiu sigur mai mare porcăială ca aici nu există.  Pocaită vara trecută pe izlazu’ roşu unde nea Ion a spânzurat motanul cel’ rau de a mâncat toate bibilicile mătusii Anastasia, Postăşita satului este mandră ca a primit pe Domnul. Şi El posibil la fel de mandru, că doar în Oaste este nevoie mereu de personaje harnice şi cat mai cunoscute, că de… Un PR mai bun ca ăsta nu există!

“La ‘mormîntări ai ş-auz’ numa’ văitături, boceli şi cîntări dă dăspărţanie” cum zice Agurida din vale, poreclită astfel dupa ce a fost prinsă la furat de struguri verzi pentru borş.

Satul Sâmbureni duce totuşi o luptă despre care este musai să pomenesc! Viaţa mondenă, hi-tecu’ şi tradiţiile au sfadă de fiecare dată când se întalnesc, da’ asta nu’i opreşte pe sâmbureni să evolueze! (Anastasia amintită mai sus refuză cu îndarjire părăsirea tradiţiilor şi spune un NU decisiv unui update. Surprinsă în imaginea de mai jos, a întors spatele camerei de opt mega pixeli şi spune că “motorul automat cu mâna” satisface nevoile ei casnice.)

La marea adunare sătească, primarele o cerut ca oamenii să voteze adopţiunile cu care vine în faţa lor, sâmburenii au valoare de europeni şi toată lumea trebuie să afle asta!

La câteva zile după evenimentul cu pricina, sâmburenii s-au trezit cu porecle de tunari. Toată lumea so’ pus pe tunat!  Biciclete, caruţe, putina cu varză şi la scurt timp Sâmbureni a devenit atât de cunoscut în România încat era necesară o pagină de Facebook (aici) şi mai multe clipe’ de promovare cum zice ‘Nastasia mult amintită în postul ăsta. Si daca tot este atata de cunoscut… oare putem sa-l facem si mai cunoscut?

Tu ce recomandări ai pentru satul asta?  Musai trebe’ să-l facem cât mai cunoscut! Primele 10 pareri au berea 2.0 asigurata! Hai sa-i ajutam sa ajunga cel mai cunoscut/dotat/evoluat/modernizat sat din Romania! Viva ambasadorii!

 

rss

12 Comentarii la “Satul Sîmbureni”

 1. Madalin says:

  Ce misto e video. Revin si eu cu parerile mele, poate reusim sa-l modernizam 100% :))

 2. Costyn says:

  Eu unul nu am auzit de satul asta…da ce sa zic…hai sa-l modernizam de 2 ori 100% :)
  Recomand un cinematograf aici si obligatoriu 3D!

 3. Daniel M. says:

  :)) Madalin le astept!
  @Costin facem si cinema. La Caminul Cultural este loc destul si mai multi si-au dorit 3D in sat. Trecem pe lista!

 4. Florin says:

  le-ar trebui si disco club + karaoke, zic eu… sa se simta tot omu’ bine :)

 5. CrazyMan says:

  Eu îs mai de modă veche cred… recomand o ieşire cu blogosfera la un grătar / fasole la ceaun lângă acest sat. Eventual ieşirea să coincidă cu vreun bal local sau o sărbăutoare (nu ştiu ce se mai sărbăutoreşte la ţară..poate ziua prunei de 2 ori întoarsă). Cred că o astfel de ieşire (combinată alpină zi de “investigaţii” prin sat + informare vizuală / nazală şi seară / noapte în jurul ceaunului / focului) ar fi excelentă, fiecare participant având posibilitatea să descrie locaţia din puntul propriu de vedere (of corsica, dacă mai vede după 22 seara :D)

 6. Daniel M. says:

  CrazyMan da’ oare sărbăutoare asta cum sa o numim? Ca este necesara titulatura!

  Ceaun fac eu. Il aduc pe ala din drumetii!

 7. Gabi says:

  Cat de fain pare satul acesta! Eu propun sa facem si un partid. Te miri ca ajung samburenii si la Presedentie. Potential vad ca au si semnez primul lista membrilor.

  O alta sugestie pentru ei este o pista pentru elicoptere. De ce? Printul Charles si-a declarat iubirea fata de locurile din Romania si poate reusim sa-l convigem sa faca o vizita si la Sambureni.

 8. Daniel M. says:

  Gabi partid nu stiu daca este necesar in prima faza, pista de aterizare pentru elicoptere cred ca este utila si nu doar pentru printul de care aminteai tu. Cine stie. Poate Samburenii isi achizitioneaza propriul elicopter in scurt timp.

 9. Anca says:

  Eu ma propun secretara la primariea din localitate. Mai vin cu 5 prietene si facem ordine in sat. :)

 10. Florin says:

  Va salut.

  M-am gandit foarte mult la asta, propun sa mediatiazm cat mai mult Sambureni. Poate organizam si un festival prin care sa scoatem in evidenta talentele locale. “Samburenii au talent” – De ce nu?

  Solutia numarul doi. Sistem audio la toate carutele din sat. Facem si un post de radio si tinem localnicii la curent cu toate noutatile comunei.

 11. mala says:

  Eiii….fain de tot ! Un hipodrom le lipseste ca tot sunt carutasi precum Heniokhos!

 12. ion says:

  ce ar fi s-a organizam o crescatorie de crocodili si s-a facem gratare cand vine Charles in vizita vde lucru. Fiecare sa-si prinda croc-ul lui pt BBQ. Lui Charles ii place s-a cunoasca bastinasii si obiceiurile lor. O cursa intre carutze tunate il v-a impresiona si poate o vrea s-a devina si regele simburestiului.cu stima.

Scrie un raspuns