Ea. Femeia! In dialog cu Mirela Retegan

June 22nd, 2012 scris de Daniel M.

Din Satu Mare ajunge direct la Arad penru voi, superba Mirela Retegan. Oarecum colegi, cu toate că lucrăm în trusturi diferite, am învațat să-i îndragesc vocea și cu timpul, sufletul. Este o femeie minunată, o mamă excelentă și o profesionistă în adevaratul sens al cunvântului. Vă ofer un interviu cu ea, cadoul meu pentru voi în această vară!

Ținând cont că dorim să te cunoască și cititorii mei, am rugamintea să-i faci o descriere Mirelei Retegan. Cine este ea?

Sunt o norocoasă care a primit de la viața foarte mult: dragoste, familie, prieteni, colegi, pasiune,experiențe, curaj, nebunie, emoție. Mi-am câștigat tot timpul existența din ceea ce îmi place cel mai mult să fac (radio și evenimente pentru copii, am timp pentru mine și pentru ceilalți, fac ce vreau, când vreau, cât vreau, cu cine vreau!)

Sunt o femeie matura cu minte și suflet de copil și care a înteles până la 40 de ani că fericirea vine din lucrurile mărunte. Iubesc viața și mulțumesc cerului pentru fiecare zi daruită, încerc să trăiesc frumos pentru mine și să nu rănesc oamenii din jurul meu. Nu mă supar niciodata (mă enervez, ma exteriorizez și merg mai departe). Am înteles la timp că atitudinea îmi da altitudinea și că vreau să am succes.Nu sacrific orice ca să am dreptate!

Satu Mare, București! Este o distanță foarte mare. De ce ai ales Bucureștiul?

În Satu Mare am făcut tot ce puteam să fac în domeniul meu. Nici un alt oraș nu mi-ar fi oferit mai multe posibilități decât Bucureștiul. Instinctiv într-o zi am hotărat să mă mut în București. În general eu fac alegerile brusc și mă bazez exclusiv pe instinct. Când simt că vreau să fac ceva înseamnă că mesajul din Univers a fost trimis și nu trebuie decât să-mi ascult chemarea.

Ardeleancă cu consoane înmuiate… Cum te-a primit capitala. Te-ai obișnuit?

Greu. Doi ani am fost blocată. Veneam din capătul țării, cu toate obiceiurile unui oraș mic. În Arad și în Satu mare rezolvi orice dacă tu cunoști pe cineva care cunoaște pe cineva care știe pe altcineva. În București totul se platește. Rezolvi orice dacă ai bani. Și mi-a luat timp ca să mă prind. Mi-a luat timp ca să înțeleg că în București ajung mulți oameni care vorbesc mult și fac puțin…dar reușesc să te intimidze cu abordarea lor…eram convinsă că sunt cea mai neinstruită, depașită persoană…toată lumea vorbea în expresii cool, toți erau în: pitch, dead line, meeting, feed back…   Când mi-a zis cineva că nu ne întalnim mâine pentru că e într-un miting (meatting) m-am uitat la televizor să vad ce miting-uri erau în București… și nu era nici unul, în nici o piață… Am avut multe complexe “ale provincialului” și în primii 2 ani eram teleghidată, pe pilot automat. Pâna intr-o zi când brusc mi-am amintit cine sunt, ce pot, ce știu și ce fac…

În ce crede Mirela Retegan?

În multe. Cred în dragoste, cred că ne potrivim sau nu energetic, cred că trebuie să avem rabdare și să empatizăm cu ceilalți, în respect și în pasiune, cred că sunt oameni care au mai mult noroc decat alții, cred că oamenii carora lucrurile le vin mai ușor trebuie să îi ajute pe cei care se descurcă mai greu…cred că e datoria parinților să nu uite că nu sunt stăpânii copiilor lor și că trebuie să-i crească frumos, cu dragoste, cred că fiecare om are dreptul să fie fericit, cred că nimeni nu datorează nimic nimănui dar e bine să fim recunoscători, cred că nu ne întalnim întamplator cu oamenii din viața noastră, cred că depinde de noi să vedem Partea Buna a lucrurilor.

Calatorești mult și din fericire ai văzut și Aradul. Ce impresie ți-a lăsat? Cum îți par oamenii de aici?

Aradul mi s-a părut un oraș curat și frumos. Pe oamenii de acolo îi cunosc mai bine de la radio și sunt cațiva pe care chiar îi iubesc. Sunt oameni cum e Lavinia care e pentru mine lecție de viață și a carei poveste ar trebui să o știm toți și să învațăm să ne bucurăm așa cum se bucură ea, toți cei cu care eu m-am văzut când am fost acolo sunt minunați, îl iubesc pe Horațiu despre care știu doar că e medic stomatolog și că vrea să avem din nou Dacia Liberă, vă iubesc pe voi care îmi bateți primavara în geamuri…știu numai lucruri frumoase despre oamenii din Arad.


Ai o relație specială cu cei mici. Cu timpul ai făcut și o firmă care se ocupă de evenimente pentru copii. Ce te motivează?

Cred că Doamne Doamne mi-a dat o misiune care îi bucura [pe cei mici și îi face atenți pe parinții lor. Iubesc copiii, sunt fascinată de curațenia și sinceritatea lor, îmi place modul lor simplu de a vedea lucrurile, îmi place să-i surprind și să mă joc cu ei și din această cauză am construit ZURLI. Este un concept în care parinții și copiii sunt tratați de la egal la egal. Pe www.zurli.ro , cititorii tăi pot să descopere o lume cu totul specială în care aproape 50 de oameni talentați și frumoși împlinesc vise!!! Firma functionează și e construită dupa mintea și sufletul meu și reușesc să adun în jurul meu oameni frumoși, speciali, care simt și gândesc pozitiv…nu prea raman chitroșii și negativiștii…se autoelimină. Am reușit să construiesc o lume frumoasă cu oameni și întamplări minunate care se numeste ZURLI.

Cel mai frumos cadou primit de la viață? Maya Sorian o să-mi raspunzi cu siguranță. Schimbările din viața ta de cand o ai pe Maya alături?

Venirea ei pe lume a schimbat toate prioritațile. Viața mea e mult mai bogată și  mult mai complicat de frumoasă!
Datorită Mayei am construit afacerea. Din nevoile ei și ale mele de mamă am pus fiecare caramidă pentru companie. Mi-am dat seama ce vroiam pentru ea și eram sigură că și alte mame observă aceste minusuri. Maya m-a învațat sa iubesc necondiționat. Mă învață în fiecare zi să fiu generoasă și să trec mai ușor peste întamplări. Maya este sufletul meu și sufletul tatalui ei . Și este cel mai mare critic al meu dar și cel mai sincer susținător. E o minune de copil care mă învață în fiecare zi cum să cert cu duioșie și cum să iau decizii grele cu fermitate. E soarele meu și eu sunt floarea soarelui care se învarte după ea.


Eva Czicoi, Monica Loga, Ovidiu Matioc… Ce amintiri îți trezesc aceste nume?

Sunt oamenii foarte importanți pentru mine. Sunt foști colaboratori cu care am rămas prietenă. Eva era la Satu mare coafeza mea și e cea mai bună stilistă pe care eu am întalnit-o. Se ocupă in continuare de părul meu, îmi trimite pachete cu vopsea, sampon, balsam… Monica a fost asistenta mea și a crescut cu mine iar Ovidiu este unul dintre cei mai buni oameni de radio care a crescut pe lânga mine.

Vorbește-mi despre visele copilăriei. Acum la o respectabilă vârstă, ai realizat tot ce ți-ai propus în trecut?

Da. Mi-am dorit să fac radio și asta fac, mi-am dorit să lucrez cu cei mici și am cea mai tare firmă de eveniemnte pentru copii din Romania, mi-am dorit să fac un copil la 30 de ani și să nasc primavara că sa primesc multe flori și am născut în mai, mi-am dorit să investesc banii în amintiri și pun mare preț pe experiențele frumoase, mi-am dorit prieteni frumoși și îi am chiar daca sunt împraștiați în toată lumea (azi noapte am stat o oră de vorbă cu Puiu Ardelean- e prietenul meu plecat în N.Y.), mi-am dorit dragoste și primesc în fiecare zi semne de iubire…Nu am o casă specială pentru că nu mi-am dorit-o(înca), nu am un barbat langă mine pentru că nu știu ce să-mi doresc…

Cateva cuvinte pentru cei care citesc acest interviu?

Aveți grijă de voi și de cei pe care îi iubiți și rămâneți pozitivi! Că de restul are grijă Doamne Doamne. Va aștept la Național FM și pe contul de facebook – Partea Bună cu Mirela Retegan.

Tags: , ,

5 Comentarii la “Ea. Femeia! In dialog cu Mirela Retegan”

 1. Ioana says:

  Foarte frumos suflet are Mirela. Multumim Dani pentru interviu. :)

 2. Oana says:

  Frumoasa fata este Maya. Sa-ti creasca mare de tot Mirela, sa-ti umple inima de bucurie in fiecare zi. :)

 3. Daniel M. says:

  Da! Fată faină Mirela asta! :)

 4. mala says:

  Are un zimbet care trece dincolo de tine! E o persoana care empatizeaza in primul rind, datorita zimbetului ei care cucereste! Asta spune multe despre omul din spate!
  In alta ordine de idei, frumos materialul. Mi-a placut.

 5. SLAVESCU CRISTINA says:

  ëa este soarele meu si eu sunt floarea soarelui care se invarte dupa ea”" si eu imi iubesc copilul la fel de mult e ratiunea mea de a trai :esti o raza de soare Mirela intr o zi de iarna nimic mai bun ,folositor, frumos eu iti multumesc ca existi!!

Scrie un raspuns