Pedalez pentru o cauză nobilă!

September 11th, 2012 scris de Daniel M.

V-am mai povestit că în această perioadă mă ocup de editarea unei publicații destinată părinților copiilor cu dizabilități din Romania, DiversAr.

Publicatia are in vedere transformarea parintilor in persoane “cu speranta”, conectate la universul interior al copilului lor si dezvoltarea de abilitati eficiente de gestionare a relatiei cu copilul lor. Deoarece se adreseaza persoanelor care impartasesc o problematica similara, revista va oferi accesul la resurse pentru a gasi solutii eficiente, ii pot imbogati pe parinti cu noi perspective, noi abordari, noi puncte de vedere.

Familiile vor fi informate cu privire la modalitatile prin care se pot implica in educarea copiilor cu dizabilitati si incurajarea acestora sa sprijine crearea unei retele de comunicare in România. De asemenea, prin promovarea unei atitudini de acceptare si sustinere, prin respectarea experientei, sentimentelor si punctelor de vedere – fara citici, persoanele carora se adreseaza aceasta publicatie, pot beneficia de sfaturile/medierea unui specialist. Astfel, se poate crea si o legatura intre specialistul psiholog ca facilitator, si cei care cauta suport.

Luna aceasta apare primul număr și mulțumesc celor care ne-au susținut. Abia aștept, am muncit un an de zile pentru ca această revistă să vadă lumina tiparului. Echipa face muncă voluntară. Medici, cadre didactice, psihologi. Însă există costuri ce țin de tipar, distribuția, etc.

M-am decis să sprijin eforturile colegilor mei și voi încerca să-i ajut atât cât pot, drept pentru care lansez următoarea provocare și sper să reușim împreună.

Voi pedala pentru fiecare sumă care se adună pentru acest proiect. Așadar daca îți dorești să mă vezi leșinat pe bicicletă, acum este momentul. Eu ofer 10 km din start, restul depinde de voi!

Provocarea pentru este simplă. Vă invit să cumpărați kilometri! Pentru fiecare 50 de lei donați către organizație, voi pedala 1 kilometru, pornind din Arad către București și voi parcurge exact distanța ce reprezintă suma adunată. Vom monitoriza traseul și oameni competenți se vor asigura că voi duce la bun sfârșit sarcina.

Este necesar ca din când în când să mai faci share la chestii. Că solidaritatea nu răspândește dacă oamenii nu văd exemple concrete. Viața este mai frumoasă când înveți că iubirea pentru cei din jurul tău este esențială pentru evoluție și mai ales când faci din voluntariat o carieră, o carieră în care salariul este reprezentat de satisfacțiile primite.

Voi face periodic update la articol și voi posta contribuțiile voastre, cu nume și link sau anonim.

Asociatia Amvest, Cont bancar cod IBAN RO97 BTRL 0020 1205 H249 22XX, deschis la Banca Transilvania Arad

Sau contul meu de paypal: web.resort@yahoo.it (cu mențiunea “DiversAr”

După tranzacție, aștept pe email (contact@doipedoi.com) dovada plății și în acel moment voi face update la traseul deja existent.

Campania este activă până pe 25 septembrie 2012, traseul îl voi face cel mai probabil în 28 septembrie 2012!

Eu vă mulțumesc, alături de beneficiarii acestui proiect!

 
 

Traseu

Mădălina – 2,5 km

Oana – 1 km

Daniel 10 km

Camelia – 2 km

Florin – 3 km

Asociatia Integra 2.5 km

 

9 Comentarii la “Pedalez pentru o cauză nobilă!”

 1. Oana says:

  Hm. Trebuie sa te pun si eu la pedalat! :)
  Multa bafta si succes in tot ce faci pentru oamenii astia. Ma bucur ca ai amanat putin plecarea in Africa, pana cand se stabilizeaza epidemiea de ebola.

 2. Ligia Avram says:

  Foarte misto proiectul cu revista. Nepotelul meu este boolnav si parintii lui locuiesc la tara, nu au acces la internet si de multe ori nu isi permit sa cumpere carti de specialitate pentru ca sunt foarte scumpe. Ma intereseaza sa stiu ce trebuie sa fac pentru ca sora mea sa primeasca aceasta publicatie. Multumesc mult si felicitari pentru initiativa de promovare a proiectului.

 3. Daniel M. says:

  @Oana Multumesc pentru sprijin. Abia astept si Africa, chiar daca exista o amanare de aproape o luna.
  @Ligia voi lasa contactul tau la asociatie si te vor contacta oamenii de acolo.

 4. Cornel says:

  Buna ziua, care sunt costurile publicarii acestei reviste? Poate mai intind antenele prin stanga si dreapta.

 5. Daniel M. says:

  Bună Cornel, costurile publicației se ridică la aproximativ 1000 ron/lună. Tipărirea, distribuirea lor către beneficiarii din țară, etc… cam aceasta este suma lunară.

 6. [...] că s-a gândit să pedaleze pe bani. Dai banu’, el pedalează contra-cost (îţi taie şi factură dacă vrei să deduci [...]

 7. Damian Popescu says:

  Mă bucur să văd oameni care se luptă pentru cei din jurul lor, prin toate metodele posibile. Te felicit Daniel și dacă eram puțin mai sănătos, pedalam alături de tine. Mult succes îți doresc.

 8. [...] iniţiativa lui Daniel, spendidă! E pe măsura inimii lui extraordinar de mari şi care bate mai mult pentru alţii [...]

 9. [...] Pentru mai multe detalii şi modalităţi de donaţie citiţi AICI. [...]

Scrie un raspuns