Zbori Puiule!

March 20th, 2014 scris de Daniel M.

avis3000

Astăzi am avut parte de o experiență unică, asta pentru că pentru prima dată în viață am avut ocazia să vizitez o fermă de păsări.
Compania Avis 3000 S.A. este una dintre cele mai importante fabrici din țară, societatea s-a înfiinţat în anul 2001 și de atunci este într-o continuă modernizare.

Pot spune că în cele peste 8 ore petrecute în această fabrică, am învățat foarte multe despre procesul de fabricație, de la un simplu ou și până la carnea pe care o avem în farfurii în fiecare zi. Este foarte greu să apuci într-o viață normală să vizitezi o astfel de fermă, asta pentru că de cele mai multe ori normele de securitate și de acces în spațiile de producție sunt extrem de limitate. Noi am trecut printr-o grămadă de filtre astăzi, am schimbat zeci de halate de unică folosință, asta pentru că riscul de contaminare a păsărilor este foarte crescut.

Mă așteptam la cu totul și cu totul altceva la o fermă de păsări. Orice altceva decât am văzut astăzi. Sunt mândru să pot spune că am făcut parte dintr-un proces extrem de sofisticat, o strategie foarte bine gândită și un proces tehnologic care întrec orice așteptări. Bravo Hunedoara!

Contrar gândurilor avute înainte să vizitez această fermă, adică îmi spuneam că nu voi mai mânca foarte mult timp carne de pui, acum pot spune că dincolo de mila pe care o ai față de amărâtele astea de păsari, nu am nici cea mai mică repulsie la gândul că voi mânca curând carne de pui. Asta pentru că am văzut cu ochii mei grija pe care o are producătorul față de “victimele înaripate”, normele sanitare și tot procesul tehnologic care face dintr-un simplu ou de găină, un excelent preparat într-o oarecare farfurie. Voi face tot posibilul să caut Avis prin magazinele de acasă și sper să le găsesc în cât mai multe magazine.

Vă las în compania imaginilor și a unui scurt material video filmat în timpul procesului de fabricație și când ajung acasă vă povestesc mai pe larg aventura numită Avis!

oua

pui

pita


Mă bucur că sunt alături de oameni pe care i-am cunoscut cu ceva ani în urmă și oameni cu care am interacționat online, dar niciodată offline. Până și regele chinezilor este aici, alături de Vlad, Loredana și Cristian, Tudor și Ribana, Gaben și Ramona, Calin și Alin și surpriză, părinții tânărului Criserb… Sper că nu am uitat pe nimeni!

PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian BârgăuDenisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi susţinut de AVIS 3000Carpatcement,RECOM SID Hunedoara şi Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: PRO HDKooperativa 2.0Vila FlamingoGlasul Hunedoarei.

5 Comentarii la “Zbori Puiule!”

  1. Anca says:

    Ai plecat tu din Arad? Nu pot sa cred. :)) Sa notam in calendar!

  2. criserb says:

    “părinții tânărului criseb” – hehe, cât de tânăr crezi tu că este criserb (și apropo, ți-a scăpat un r, este criserb, dai un miel)? Nu mai este criserb așa tânăr pre cum crezi, are și el vreo juma’ de viață la activ fie că vrea fie că nu vrea…

  3. […] moștenite, din genă în genă. Despre Avis 3000 și Carpatcement am scris zilele trecute, aici și aici – în caz că dorește cineva să citească întreaga […]

  4. […] Mitre: Zbori, Puiule! | Alin Barna: Ce a fost mai întâi, oul sau găina? | Sebastian Bârgău: ProHD – Fabricat […]

  5. […] cu agenda ei în care nota cu o fervoare demnă de o cauză mai bună, zău aşa :)) Daniel a dat-o în aeriene, dar aşa este el, priveşte mereu în sus, de aia ne şi place de el :)) Alin îşi pune […]

Scrie un raspuns