Casa de vis

August 4th, 2014 scris de Daniel M.

casaCând construiești o casă trebuie să te înarmezi cu foarte multă răbdare și un buget bine definit. Construcția unei case trebuie să înceapă întodeauna cu un plan foarte bine pus la punct și de o estimare a bugetului cât mai realistă. Pentru ca totul să fie cât mai bine pus la punct, sunt câțiva factori importanți de care trebuie să ținem cont atunci când ne facem astfel de planuri.

Achiziția terenului. Să presupunem că nu îl avem deja, așa că trebuie să avem mare grijă dacă prețurile cerute de vânzători sunt cele corecte, volumul tranzacțiilor pe piața imobiliară este relativ mic în această perioadă…

Proiectul casei. Putem contacta diverși proiectanți cu care să discutăm asupra detaliilor și să încercăm să ne prezentăm cât mai bine dorințele. Un proiect de construcție complet conține planuri de arhitectură, de rezistență, instalații termice și sanitare, instalații electrice, calculul de confort termic etc. Internetul este plin de oferte, mulți proiectanți oferă planuri complete, astfel că poți alege unul gata realizat sau poți aduce îmbunătățiri în funcție de preferințele tale. Când dorești să primești cel mai bun preț, trebuie să ceri oferta defalcată. Astfel ești la curent cu ce costuri implică fiecare parte a proiectului.

Spațiul locuibil. Este poate cel mai important detaliu de care trebuie să ți cont. În același timp va influența costul final. Avem de ales între construcțiile din cărămidă, lemn sau chiar sticlă. Piața este atât de dezvoltată încât sunt o extrem de multe variante sau putem alege construcția unei case pasive, axată pe materiale ecologice, panouri solare sau poate acoperiș verde. Totul este posibil atâta timp cât bugetul permite realizarea obiectivelor. Poate că construcția unei case pasive pare ușor usturătoare la buget, însă este o investiție pe termen lung și sunt soluții potrivite pentru cei care doresc să economistească bani la întreținere. Totul se amortizează în timp.

Studiu geotehnic. Este și el parte integrantă în proiectul de construcție a unei locuințe. Din punct de vedere legal, este obigatoriu să facem un astfel de studiu, este poate cea mai importantă documentație tehnică și prețul acestei analize variază în funcție de tipul construcției realizare. Recomand pe cei de la Hidrogeotesting studii geotehnice, în trecut am mai colaborat cu ei și pe viitor este posibil să avem un nou proiect.

Constructorul. Sub antrepriza unei firme de construcții putem începe lucrările sau în regie proprie. În primă fază un antreprenor va analiza proiectul și o să vină cu oferte pentru lucrările respective. Este clar mai costisitor, dar mult mai comod. Te scutești de foarte multe griji și mai ales eventuale probleme ce pot apărea.

Când voi decide că trebuie să pornesc alături de familia mea un nou proiect imobiliar, voi integra și o mansardă, locuința de la țară ne permite acest lucri și conform cerințelor arhitecților, dispunem de un minimum acceptabil de 1,80 m., o medie optima de 2,20 m. si un confortabil maxim de 2,50 m. Dacă nu exista acest minim necesar, era mult mai greu de realizat planul efectiv al mansardei, ideal este să apelezi la specialiști atunci când ai de făcut măsurători. (va urma)

Scrie un raspuns