Panouri solare

August 26th, 2014 scris de Daniel M.

Fie că vorbim despre reducerea costurilor sau  dorința de a fi ecologic, tot mai mulți români aleg instalațiile de panouri solare pentru locuințele lor. Sunt foarte multe avantaje și economisești foarte mulți bani.

Panourile solare se pot folosi ca sursă suplimentară, asigură o parte din energia din casa ta și reduci astfel dependența de sursele tradiționale de energie. De exemplu, poți să alimentezi instalațiile de iluminare cu aceste panouri sau diverse electrocasnice care nu sunt mari consumatori de energie electrică. Economiile la caldură versus folosirea de electricitate conventională îți pot aduce satisfacții financiare deosebite. Există numeroase tehnologii disponibile celor interesați de aceste sisteme.

M-am uitat atent la instalațiile VITOSOL 200-F, sunt unele dintre cele mai folosite în România. Dacă este să ne referim strict la acest model, atractivitatea este asigurată de calitate, dar și prețul de achiziție rezonabil. Colectorii solari care prezenți în componența sistemului, au o eficență deosebită. Procesul Sol-Titan a fost implementat, este de fapt un strat special care acoperă suprafața panourilor solare și astfel este asigurată cu eficiență maxima captarea energiei solare.

Colectorul are o greutate de 45 de kilograme, asta simplifică foarte mult transportul și montajul pe acoperiș, instalarea se face foarte ușor, conductele de legătură și sistemul de îmbinare a panourilor colectoare sunt adaptate perfect pentru o utilizare cât mai prietenoasă. De exemplu, carcasa este confecționară dintr-o ramă de aluminiu, aici a fost integrat un geam etans, din sticlă solară. Este extrem de utilă pentru reducerea pierderilor prin reflexie.

Panourile sunt în general confecționate din materiale calitative. Aluminiu, oțel inoxidabil, cupru și sticlă. Toate acestea conferă o rezistență mare, astfel calitățile tehnice sunt  păstrate o perioadă îndelungată de timp, izolația termină este și ea foarte importantă și calitatea materialelor duce la rezistența la temperaturi înalte. Panourile solare trebuie să fie parte integrantă în orcie gospodărie modernă. Supraproductia de panouri solare din ultimii ani a dus la coborarea preturilor, asta înseamnă că pe piață au apărut foarte mulți competitori, un lucru bun pentru că acum avem de unde alege sistemele potrivite pentru locuința noastră, la prețuri și calitate optimă. Este un prim pas spre un viitor mai bun!

Când vine vorba despre economisire si protejarea mediului în care trăim, trebuie să facem tot posibilul să luptăm pozitiv pentru îmbunătățirea calității vieții, a noastre și a celor din jurul nostru. Sănătatea este poate cel mai prețios dar pe care îl putem avea și este de datoria noastră să facem din asta o prioritate.

Scrie un raspuns