Alegeri potrivite pentru casă

November 21st, 2014 scris de Daniel M.

V-am povestit în articolele trecute prin ce chin am trecut când ne-am pus totul în ordine prin casă… În momentul în care pornești de la zero cu tot ceea ce înseamnă amenajare interoară, toate detaliile trebuie să fie gândite ca la carte, astfel să ne putem bucura cât mai mult de căldura căminului.

Alegerea păturilor, prosoapelor și lenjeriilor de pat se pare că ne-a oferit multă bătaie de cap și profitând de perioada asta în care magazinele se întrec în reduceri, am ales să le achiziționăm pe toate de la www.lenjerii-lenjerii.ro, cu ai am mai lucrat în trecut și am fost foarte mulțumit de alegerea făcută. E drept că alegerea prosoapelor pentru baie a fost una dificilă… prosopul are rolul de absorbi apa dacă vorbim de un prosop de corp și am acordat mare preț pe materialele din care sunt confecționate. Multe sunt realizate din materiale sintetice sau în combinație cu bumbacul, găsești foarte greu produse care conțin doar bumbac. Și dacă considerați că nu este important acest aspect, grosimea prosopului determină calitatea prosopului. Densitatea acestuia ce se măsoară in gr/mp(grame / metru pătrat), aceasta poate varia de la 300gr/mp și poate ajunge și pană la 700gr/mp.

Prosopul ideal poate avea o greutate cuprinsa intre 450gr/mp si 550gr/mp, asta în umila mea părere! Se spune că cele mai bune prosoape sunt cele realizate pentru hoteluri. Acestea sunt concepute să reziste la spălări frecvente la temperaturi mari, la 90 de grade suntem sigur că am îndepărat toți acarienii sau bacteriile acumulate. Și la capitolul lenjerii de pat trebuie să fim atenți. Aproximativ o treime din viață ne-o petrecem în pat, așadar alegerea lenjeriei de pat este foarte importantă. Bumbac sau satin, acestea sunt recomandările mele, dar înclin spre bumbac care este mult mai ieftin decât produsele din mătase sau satin, se calcă mult mai ușor și rezistă mai mult timp. Dacă alegi lenjerii care au în componență 100% bumbac, nu ai cum să greșești.

Și culorile sunt extrem de importante. Poți opta pentru o multime de imprimeuri florale, eu merg întodeauna pe culori neutre sau dacă mobilierul în casă este deschis la culoare, lenjeria de pat trebuie să fie într-o culoare puternică. Cearceafurile trebuie să fie întodeauna cu minim 30 mai mari decât dimensiunea saltelei. Astfel se pot băga foarte ușor sub saltea și nu sunt deranjante în timpul nopții.  Trebuie să nu facem rabat la calitate, este extrem de important să investim în produse de calitate, diferența se vede cu ochiul liber și chiar dacă prețul este mai piperat, ne putem bucura de un material mai bun, care nu se rupe după câteva spălari și culorile își păstrează intensitatea pentru mai mult timp. Că tot vorbeam mai sus despre culoarea mobilei, pentru culori închise, lenjeria potrivită poate conține imprimeuri pastel sau culori slabe ca intensitate. Indiferent de alegerile voastre, vă recomand să nu vă grăbiți.

Este foarte important să facem alegerile cele mai bune, mai ales când vine vorba despre calitatea vieții și locul în care ne petrecem cele mai liniștite momente, acasă.

Scrie un raspuns