Amenajarea locuintei

February 12th, 2015 scris de Daniel M.

Despre amenajarea locuinței am mai discutat în articolele precedente, astăzi revin asupra subiectului pentru că am observat că foarte multe persoane își amenajează locuința după propriile gusturi, dar nu apelează la sfaturile unor specialiști. Asta poate să fie de multe ori o adevărată povară, mai ales când suntem nevoiți să alegem instalații sanitare și în același timp trebuie să găsim soluțiile care se încadrează perfect în buget, calitate și spațiul de care dispunem.

Am avut mari bătăi de cap cu amenajarea dormitorului, dar am respectat câteva reguli de bază în amenajarea unui dormitor. Elementul principal trebuie să fie patul. Este practic motivul întemeierii unui dormitor… Citeam ceva studii care spuneau că oamenii preferă să poziționeze patul astfel încât să aibe în permanență în câmpul vizual o cale de ieșire, astfel că dacă poziționăm patul pe același perete cu ușa este o alegere incorectă.

Am evitat folosirea unor spoturi puternice, corpurile cu putere de iluminar reglabile sunt printre tendințele actuale și slavă Domnului că piața din domeniu are destule resurse de unde putem să alegem modelele potrivte pentru noi. Și la acest capitol m-au ajutat cei de la Shop-Einstal.ro, în trecut am mai colaborat cu ei și îmi plac pentru că au întotdeauna răspunsuri potrivite.

Este vital ca locuința să exprime în totalitate personalitatea familiei tale. Acasa este locul nostru intim în care încercăm să ne deconectăm de probleme cotidiene. Acolo ne întâlnim persoanele dragi după o zi agitată de muncă, acolo este locul nostru în care trebuie să ne simțim cel mai bine. Și baia poate să-ți ofere mari bătăi de cap. Organizarea ei este lăsată pe ultimul moment, însă trebuie să-i oferim toată atenția noastră. Pentru mai mult spațiu încearcă să nu faci colecție de lucururi inutile, depozitare obiectelor în cutii te vor ajuta să câștigi mult spațiu și asta conferă locului impresia unui spațiu ordonat. Transforma-ti baia intr-o incapere placuta din punct de vedere estetic și ai grijă să o personalizezi în funcție de specificul casei tale, în funcție de stilul adoptat pentru camerele locuinței. Am observat că multe persoane adună obiecte de mici dimensiuni și acestea crează un haos total. Pensete, forfecuțe, bureți pentru machiaj… Toate astea dau o notă inestetică și dacă reușești să ordonezi totul, o să-ți fie mai ușor să le găsești în momentul în care vei avea nevoie de ele. Vă doresc mult succes și sunt convins că toate problemele au o rezolvare favorabilă personalității voastre.

Scrie un raspuns