Airsoft – jocul oamenilor mari!

February 24th, 2015 scris de Daniel M.

shutterstock_248942464

Când eram mic joaca avea o altă formă, mai mult sau mai puțin diferită decât astăzi. Odată cu trecerea anilor nu am renunțat să mă joc, dar joaca a prins o altă formă. Am crescut, ne-am modificat percepțiile asupra vieții și cu toate astea am rămas cu suflete de copii. Baba oarba, sticluța cu otravă, șotronul, rațele și vanatorii… Sunt jocuri la care fiecare dintre noi a participat în copilărie.

Astăzi ne găsim foarte puțin timp pentru noi. Motivăm asta cu diverse piedici pe care problemele cotidiene ne împinge să “uităm” că avem suflete de copii. Și poate că cel mai rău este să uiți să te joci…

De câțiva ani am descoperit sportul numit airsoft. L-am privit inițial ca pe o joacă a oamenilor mari și dacă este să ne gândim la principiul de bază, este într-o oarecare măsură transpunerea în realitate a jocurilor cu care ne-am început incursiunea în lumea calculatoarelor: Counter-Strike, Delta Force, Battlefield etc. Ce este airsoftul? Nimic mai mult decât un sport în care jucătorii se bazează pe anumite strategii militare. Totul este foarte bine pus la punct și folosind anumite tactici militare, hainele de camuflaj, o serie de arme airsoft și atitudinea, jocul prinde într-o oarecare măsură valori reale în viața de zi cu zi. O luptă printre ruinele unor foste fabrici sau diverse ruine. Armele folosite sunt replici ale armelor militare. Sunt folosite bile de 6 mm dintr-un material plastic. În mod real acestea sunt catalogate drept jucării. Nu este nevoie de nicio autorizație de la poliție pentru deținerea acestor arme airsoft.

Muniția în sine nu te rănește. Airsoftul seamana foarte mult cu paintball-ul, cu menținunea că muniția este mult mai mică și strategiile sunt diferite. Jocul necesită anumite reguli stricte pe care fiecare dintre participanți trebuie să le respecte. Muniția nu rănește, însă sunt luate anumite măsuri de precauție, nu putem juca fără ochelari de protecție de exemplu. Și cu toate astea nu trebuie să uităm că este un joc până la urmă. Simulăm o luptă. Devenim eroi sau victime și la finalul jocului ieșim la o bere. Ca moduri de joc, mi-am notat câteva dintre cele mai importante: Urban, Close Quarters Battle.

shutterstock_251853760
Dacă este să discutăm despre istoricul acestui joc, airsoft-ul a fost dezvoltat in Japonia la începutul anilor 1970. Dezvoltatorii au pus foarte mare preț pe replicarea cât mai precisă a design-ului armelor de foc şi de tir. Abia în 1981 în Statele Unite a început “microbul airsoft” și în tot acest timp jocul a prins contur și în același timp foarte mulți adepți. Jocul se concentrează foarte mult pe realism și simulare militară. În Airsoft ai nevoie de valoare morală și etică. Este foarte important să nu omiți aceste aspecte. Este un sistem de onoare și tu trebuie să îți păstrezi onoarea pe tot parcursul jocului. Este minunat să poți imita scene de luptă și mai ales să ai posibilitatea să folosești copii fidele ale armelor reale. Un joc pe care îl joacă oamenii mari, un mod de a petrece timp de calitate cu alte persoane asemănătoare ție, un mod de a te delecta, scăpa de stresul cotidian, distra. Personal vă îndemn să încercați acest joc.

Scrie un raspuns